Hoofdstuk 1 en 2: #2114 [Social business] Zeeman betrekt klanten en meer stakeholders bij mvo-beleid

444bc08f-5480-4193-9494-84c17fa7580f

Als familiebedrijf maakt Zeeman sinds de oprichting in 1967 met respect voor mens en milieu goede kleding en textiel voor de laagst mogelijke prijs. De vorderingen op dit gebied zijn in een reeks mvo-verslagen jaarlijks vastgelegd. Bij het verslag van 2015, dat nu in Europa is gepubliceerd, gaat Zeeman een stap verder: het mvo-beleid is aangescherpt met behulp van ‘puntjes van kritiek’ van de verschillende stakeholders.

Bart Karis, ceo Zeeman:

Het jaar stond vooral in het teken van openheid. Vertellen wat we doen en vooral hoe we verantwoord ondernemen. Om daar concreet invulling aan te geven hebben we in 2015 een aantal belangrijke nieuwe stappen gezet.

De nieuwe stappen in het mvo-beleid van 2015

Met de productieketen als rode draad beschrijft Zeeman voor iedere schakel in de keten het beleid op de mvo-gerelateerde aspecten. Zoals de gedragscode voor fabrieken, gebruik van biokatoen en recycling.
Nieuwe ontwikkelingen in 2015 zijn:
– Risico’s geanalyseerd om deze beter in de hand te kunnen houden
– Continue stakeholderdialoog opgezet om elkaar te betrekken bij het mvo-beleid
– Openheid over hoe we verantwoord ondernemen en de dilemma’s die daar bijhoren
– Gestart met het Better Cotton Initiative.

’26 puntjes van kritiek’

In 2015 is Zeeman in gesprek gegaan met de stakeholders, en heeft deze op kantoor uitgenodigd. Het resultaat van de gesprekken is verwerkt in een boekje, waarin de vragen en opmerkingen aan bod komen. Dit boekje, “26 puntjes van kritiek”, wordt door Zeemans winkelmedewerkers meegegeven aan ge├»nteresseerde klanten. Ook in de toekomst blijft Zeeman haar stakeholders betrekken bij het mvo-beleid. Vragen en opmerkingen die klanten nu stellen, worden beantwoord en als ‘puntjes van kritiek’ aangevuld op de Zeeman website.

#2103 Video Prof. Dr. Bart van Heerikhuizen voor de Universiteit van Nederland
Hoofdstuk 1: Airbnb Brazili├ź: 'Tienduizenden boekingen voor #RIO16 #OS2016, 49% Brazilianen!'