Hoofdstuk 1: Stopover Bot, Icelandair biedt vluchtreserveringen via Facebook Messenger

Icelandair offers flight bookings through Facebook Messenger. (PRNewsFoto/Icelandair)
Icelandair offers flight bookings through Facebook Messenger. (PRNewsFoto/Icelandair)

KLM deed het al eerder.  Icelandair heeft augustus 2017 aangekondigd dat zij hun passagiers de optie gaan bieden om hun volgende trans-Atlantische vlucht te boeken via Facebook Messenger.

Stopover Bot

De nieuwe ‘Stopover Bot’ (bot voor tussenlandingen) van Facebook Messenger is het meest recente voorbeeld van de opkomende trend in conversatiehandel. De nieuwe bot, die 24/7 beschikbaar is, maakt het gemakkelijker dan ooit om een tussenlanding van Icelandair te boeken door het verkooppunt direct bij de klant te brengen, waardoor passagiers de vluchten direct in Facebook Messenger kunnen boeken. De ‘Stopover Bot’ is tevens een doeltreffend instrument voor de klantendienst, waarmee, in combinatie met reserverings- en zoekfunctionaliteiten, veelgestelde vragen kunnen worden beantwoord met snelle en inhoudelijk rijke antwoorden, die tekst, foto’s en zelfs video met elkaar combineren.

Guethmundur Óskarsson, Directeur van Marketing and Business Development bij Icelandair had dit commentaar:

We willen het ecosysteem van reizen constant voor de consumenten verbeteren, meteen vanaf het begin van hun reserveringservaring. Het feit dat Icelandair deze voorsprong heeft en vluchtreserveringen beschikbaar maakt via Facebook Messenger onderschrijft onze toewijding voor onze klanten. We weten welke platforms onze klanten gebruiken en willen nieuwe manieren integreren om in deze ruimte met hen te communiceren en waardevolle uitwisselingen met hen te hebben. Met deze gedachtegang hopen wij ons, niet alleen als luchtvaartmaatschappij maar ook als softwareonderneming, beter te positioneren. De lancering van de ‘Stopover Bot’ is een volgende stap in het kader van onze doelstelling om het voor klanten mogelijk te maken om overal en altijd een vlucht te boeken.

Icelandair heeft voor de ontwikkeling van deze eerste fase – de mogelijkheid om te boeken buiten de reserveringsmachine van hun website – samengewerkt Travelaer. Het onderzoek demonstreert de populariteit van berichtgevingsgapps, alsmede het feit dat consumenteninzicht verder gaat dan sociale media. De tweede fase van het project, te weten aanvullende functionaliteit voor de verbetering van de gebruikerservaring, is momenteel in ontwikkeling.
Stuur om van start te gaan een bericht aan Icelandair via: facebook.com/Icelandair

 

Hoofdstuk 1 en 2: [SocialBusiness] Online Veiling tegen het stierenvechten
#2101 Video-interview met auteur Daniëlle de Jonge, auteur van het boek Human2Human