Over de auteur Patrick Petersen #HandboekSocial #auteur

Over de auteur Patrick Petersen #HandboekSocial #auteur

Patrick Petersen (bekend als @OnlineMarketeer op Twitter) is ervaren online marketeer (sinds 1998). Hij is consultant, docent en veelgevraagd spreker op gebied van online strategie, local en social media, zoekmachine-marketing, usability, content marketing en mobile marketing. Ondernemerbestseller auteur (Adformatie), oprichter platform SocialMedia.nl, blogger, columnist voor Marketingtribune en webTV-maker voor AtMostTV.

Petersen (1972) studeerde aan de Erasmus Universiteit na het afronden van zijn HEAO Communicatie te Utrecht.Hij studeerde in 1998 af op ‘De integratie van internet binnen de marketing- en communicatiemix van grote organisaties in Nederland.’ Dit was de start van zijn lange staat van dienst als online marketeer. Tevens vormde de scriptie de aanleiding tot het schrijven van diverse moderne marketingboeken. Petersen is de auteur van onder andere de bestsellers Handboek Online Marketing en Handboek Content Strategie. Zijn Handboek Mobile Marketing is genomineerd voor het Managementboek van het Jaar. Petersen is de bedenker van diverse marketingmodellen die sinds 2005 – in onder ander het post-HBO-onderwijs – worden ingezet. Als docent is hij verbonden aan diverse opleidingsinstituten en HBO-opleidingen.

Columnist en influencer
Naast zijn scherpe columns kenmerken de optredens van Patrick Petersen zich door een nuchtere mix van lachen en leren.

Over de auteur Patrick Petersen #HandboekSocial #auteur

Volgens toonaangevend onderzoeksbureau Meltwater staat de auteur Patrick Petersen in de top 10 van Digital Marketing influencers in Nederland. Het internationale bureau schrijft:

Op de hoogte blijven van alle trends en nieuwtjes die zich afspelen in de digital marketing sphere kan een lastige klus zijn en vereist grondig onderzoek in iedere hoek van het web. Gelukkig zijn er een aantal digital marketing influencers die dit klusje voor ons klaren en op Twitter al het nieuws delen dat er toe doet.

We volgen met @MeltwaterNL een hoop verschillende en interessante Twitteraccounts, maar welke zijn het nou specifiek waard om in de gaten te houden? In deze blog geven we je een overizcht van 10 digital marketing influencers op Twitter, met allemaal een andere invalshoek. Het gaat om accounts met een grote community, waarbij veel getweet wordt over vakgerelateerde content en in mindere mate over de persoonlijke staat van zijn.

Om de top 10 breed te trekken kijken we naar verschillende trends binnen digital marketing en de daarbij behorende expert. Hierbij een overzicht met Twitteraccounts waarvan je de content zeker in je tijdlijn wilt hebben!

Over de auteur Patrick Petersen #HandboekSocial #auteur

Interviews en video’s

Marketingonline (Tijdschrift voor Marketing): Kunnen computers emotionele steun geven?

http://www.adformatie.nl/blog/kunnen-computers-emotionele-steun-geven

MarketingTribune: (Column) Jouw online reputatie?

http://www.marketingtribune.nl/online/weblog/2014/02/jouw-online-reputation-being-cool-is-about-being-yourself/

Adformatie: (Column) Van de deeleconomie naar een multi-flex economie

http://www.marketingonline.nl/blog/van-de-deeleconomie-naar-een-multi-flex-economie

Adformatie: WK Buzz analyse social media

http://www.adformatie.nl/blog/de-wk14-buzz-op-facebook-en-twitter-0

Dutchcowboys: Twitter Q1 250 miljoen omzet, meer actieve gebruikers

http://www.dutchcowboys.nl/twitter/32188

Hoofdstuk 1 [column] "Van betweter, social media expert naar iHero!" @HandboekSocial
Definitieve samenvatting Handboek.Social (media marketing) en inhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.