Hoofdstuk 7: 7 manieren voor meting engaging contentmarketing #statistieken

 

engagement

Hoe meet je nu engagement? Zonder betrokkenheid werkt contentmarketing simpelweg niet. Wat is het gedrag van jouw bezoekers? Komen ze vaak terug? Voor het verschijnen van de tweede editie van het Handboek Engaging Content alvast wat tips!

#1. De tijd op de site

Hoe wordt jouw content nu echt bekeken op de site? Wat is de tijd dat er naar een blogpost of infographic wordt gekeken? Is de call to action gelijk aan de content die jij aanbiedt? Volgens Hubspot blijven veel bezoekers minder dan 15 seconden op een site die via een link is benaderd. Veel content waar op wordt geland werkt dus niet om bezoekers vast te houden. Meet je jouw bounce-rate op de site en per pagina goed door?

#2. Unieke en terugkomende bezoekers

Jouw content zal unieke bezoekers moeten aantrekken en natuurlijk moeten gaan zorgen voor retentie; de terugkomende bezoeker. Meet welke content sticky is en dus regelmatig zorgt voor een vaste groep bezoekers. De betrokken terugkomende bezoekers zorgen voor een basisbereik en vaste kern van bezoek. Weet goed welke content hun aantrekt.

 

#3. Totale leads

Wees duidelijk in jouw call to actions – zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief of download van een whitepaper – en meet welke content ook daadwerkelijk voor leads zorgen. Zijn het de whitepapers? Is het de promotie voor de nieuwsbrief of die ene video die de gehele site of het event promoot?

#4. Natural inbound links en gastblogs

RSS, doorplaatsen of gastbloggen. Het zijn manieren om jouw content door te plaatsen op een andere site of portal en zo voor een natuurlijke manier van inlinks te zorgen. Deel bijvoorbeeld en infographic en laat doorlinken naar jouw site om de video of uitgebreide uitleg van de infographic te bekijken.Verspreid leads en delen van de content die vervolgens op een natuurlijke manier linken naar de bron om zo de SEO te verbeteren. Plaats de opvallende content door in nieuwsbrieven of social media kanalen de weer teruglinken naar de bron op bijvoorbeeld de eigen site.

#5. Alle social media shares

A July 2014 report from Shareaholic showed tha tapproximately 30% of website traffic is driven by social media. Measuring your social shares will help you determine what kind of traction your content is receiving on social platforms, in addition to how well your business is taking advantage of this traffic source.

To get started, measure your overall social shares, the number of social shares each piece of content received and the number of visitors that arrived on your website from social sites. Doing so will show you what types of content to focus on in the future, as well as on which social platforms you should allocate your marketing resources.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ETnu85uiKdU

#6. Keyword rankings

The goal of a good content marketing campaign isn’t necessarily better SEO performance, but the two often go hand-in-hand.

When you publish content pieces on your website, you increase the number of keywords you can potentially be found for. At the same time, when you improve the SEO of the content pieces you’ve created, you increase their likelihood of appearing in the organic search results. It’s a win-win!

So basically, if you’re following content marketing and SEO best practices, you should be seeing an increase in the number of keywords you’re ranking for, as well as how high you’re ranking. Tracking these metrics is a fun way to see if your campaigns are having their intended effect.

 #7. Commentaar

Loyale en kritische lezers en gebruikers  van de content hebben een mening. Een logische manier van het analyseren en meten van de engagement van de content is het aantal likes, de reacties en meer direct commentaar op de content.

 

Via Aaron Agius is an online marketer, web strategist and entrepreneur and you can check him out at AaronAgius.com

 

 

Hoofdstuk 7: Facebook streamt nu ook naar Google Chromecast en Apple TV
Hoofdstuk 1 en 7 Online-executele.nl: Het overlijden van jouw sociale media leven