Radio Rapraadsel daagt jongeren uit meer zelf te gaan recyclen #wecycle

Recyclen van je afgedankte elektronica is iets om trots op te zijn, dat vindt 64% van de jongeren van 13-17 jaar. Toch doet maar 13% zelf zijn afgedankte apparaten weg, de meesten laten het over aan hun ouders. Meer jongeren die zelf e-waste recyclen, dat is het doel van de nieuwe radiocampagne van Wecycle, jong geleerd is oud gedaan. 

Winkels

Met 13.000 inleverpunten, waaronder een groot aantal in winkels, is het recyclen van e-waste voor iedereen een “easy trick”. Met de kennis en intentie van jongeren zit het wel goed. Ruim 93% weet dat je e-waste apart kunt inleveren voor recycling en 77% is hiertoe ook bereid als er een inleverpunt in de buurt is. Met het oplossen van het Radio Rapraadsel op inleverbak.nl maken ze kans op een vette sneakerbon en kunnen ze direct hun eigen inleverpunt in de buurt opzoeken.
Wecycle voert de ketenregie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor ruim 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 hebben we 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent
Social content innovatie #corona: Nieuwe reeks podcastserie 'In het Rijks'