Hoofdstuk 6: 3H-model: Hero, Hub, Hygiene #content #3h #google #contentmarketing

 

Jaren geleden kwam Google met het 3H(Hero, Hub, Hygiëne)-model voor contentmakers op YouTube gericht op contentcreators. Al snel zagen de content creators dat het 3H model breder toe te passen is dan alleen op het kanaal YouTube en is deze type-indeling onderdeel geworden van de benadering van contentmarketing. Hero content bestaat uit grootschalige campagnes gericht op eventuele kopers en gebruikers van het merk en product. Het doel is het creëren van awareness voor het merk en het overtuigen van de merkwaarde.

 

 

Denk hierbij aan (grootschalige) productlanceringen. De Hub content komt vaker terug dan de Hero content en richt zich op de bestaande gebruikers van een merk of product. Deze content gericht op het boeien en binden. De Hygiene content of Hulp content bestaat uit content om de bezoeker, gebruiker en klant te helpen.

DUS?

Met de drie H’s van YouTube kan je jezelf ondersteunen met het opstellen van je content kalender zodat je ze kan stel je je eigen draaiboek samen waarin je de contentkalender nauwkeurig afstemt op je strategie: hero content, hub content en hygiene content.

Wat is HYGIËNE-CONTENT? Dat zijn video’s die je op heel regelmatige basis kan publiceren en een ‘need to know’ basis hebben. Zoals uitlegvideo’s en demonstraties. De focus ligt op de inhoud en minder op de productiewaarde. Speel in op de zoekwoorden van je doelgroep om het SEO-vriendelijk te maken. Zo kan men gemakkelijk je content vinden.

Wat is HUB-CONTENT? Dat is de ‘nice to know’ content die je bestaande netwerk activeert en terug naar je website of andere kanalen stuurt. Het doel is om je merktrouw te verhogen, en dus mag het vooral ludiek en luchtig zijn, en liefst regelmatig gepubliceerd om de reikhalzende fans betrokken te houden. Zo bouw je over tijd je community op.

De HERO-CONTENT tenslotte is bedoeld om écht uit te pakken met je merk. Hier spendeer je ook de grotere budgetten aan, maar publiceer je op veel minder regelmatige basis. Het zijn ook deze video’s die je met advertentiebudget gaat pushen naar je doelgroep. Zorg ervoor dat het goed wordt omkaderd met andere content zoals teasers en buzz-video’s.

 

 

 

 

4603, #4603

Hoofdstuk 6: Trends in social media marketing en contentmarketing