Hoofdstuk 4: Nieuw Influencers Platform #influencerbureaus

Het nieuwe Influencers Platform van Social Brands verbindt influencers met merken op een transparante manier. Marketeers, influencers en infuencerbureaus kunnen via het platform met elkaar in contact komen en alle relevante cijfers zoals bereik en engagement direct inzien, zonder extra kosten. Zo maakt Social Brands het werken met influencers voor alle merken toegankelijk en verkleint zij de kloof tussen marketeers, influencers en influencerbureaus.    

Influencers, zoals bloggers, vloggers en instagrammers kunnen zich kosteloos aanmelden voor het platform. Op dit moment zijn er reeds enkele honderden influencers in het platform aangemeld. Deze influencers verschillen van nano- en micro-influencers tot grote, bekende influencers met een massapubliek. Ook zijn er diverse influencerbureaus bij het platform aangesloten om hun klanten en influencers nog beter te kunnen bedienen.

Direct inzicht

Marketeers kunnen op het platform zoeken in de database van influencers en zo bepalen welke influencers het beste bij een campagne past. Is er een relevante campagne, dan krijgen de geselecteerde influencers de aanvraag van het betreffende merk in hun eigen dashboard en kunnen zij via het platform contact opnemen met het merk. Merken kunnen hun campagnes ook in de marktplaats zetten, waarna influencers die voldoen aan de eisen kunnen pitchen op de campagne. De opdrachtgever, het merk, kiest vervolgens met welke influencer(s) zij wil werken. Zodra de campagne loopt, zijn alle relevante cijfers zoals bereik van de post, engagement en aantal views, realtime inzichtelijk in het campagnedashboard.

Patrick Cuhfus van Social Brands:

We zien dat veel merken graag met influencers werken. Marketeers lopen echter vaak tegen de meetbaarheid van een campagne aan. Op dit moment meten zij de effectiviteit vaak achteraf, waarna zij de cijfers gebruiken om een volgende campagne nog effectiever te maken. Met ons platform maken we de cijfers realtime beschikbaar voor het merk. Hierdoor kan de adverteerder de campagneresultaten op ieder moment inzien, zonder dat de influencer daar iets voor hoeft te doen.

Aanmelden

Registratie, het aanmelden van campagnes en het gebruik van de zoekfunctie in het platform is gratis. Adverteerders betalen pas als de deal met een influencer gesloten is. Dan bedragen de kosten voor gebruik van het platform 50 euro per campagne plus 10 euro per post. Kosten voor de influencers zijn per influencer verschillend en worden tussen de marketeer en de influencer zelf afgesproken. Cuhfus voegt toe:

Ook zien we dat veel kleinere merken of kleinere campagnes vaak niet kiezen voor samenwerkingen met influencers, omdat zij denken dat dit te duur is. Dat is zonde, want ook met kleinere budgetten kunnen influencers heel waardevol zijn voor een merk. Er zijn veel nano- en micro-influencers met zeer relevante volgers en hoge engagement rates, die vaak bij grote campagnes over het hoofd worden gezien. Deze influencers werken vaak met andere budgetten en zijn voor kleinere merken en gerichte campagnes uitermate geschikt. In ons platform zijn alle soorten influencers te selecteren. Wij willen influencercampagnes voor iedereen beschikbaar maken.

Hoofdstuk 3 en 4: Zonkracht Alerts ontvangen via WhatsApp: 06-57622911
Hoofdstuk 5 #32508 #5509 Case study: Fiestagram Ford (update)
-