Hoofdstuk 1 ‘Sociale media maken ons depressief!’

Hoofdstuk 1 ‘Sociale media maken ons depressief!’

Worden wij als mensen nou eigenlijk gelukkiger van social media als Facebook, Twitter en Instagram? Volgens een recent onderzoek zou je zeggen: “Nee.” Uit dat onderzoek is middels een enquête gebleken dat 1 op de 5 mensen zich depressief voelen als gevolg van het gebruik van social media.

CONTINU VERBONDEN

Voor veel mensen onder de 30 jaar komt de uitslag een beetje als een verrassing aangezien de mensen onder de 30, social media bijna vast in hun DNA hebben zitten en het voor een bepaalde groep mensen steeds moeilijker wordt om te communiceren zonder een smartphone. Maar het blijkt dat de stress van het continu verbonden zijn, het continu volgen van status updates en het vastleggen van elk klein aspect van je leven zijn tol begint te eisen.

GEEN NIEUWS

Eigenlijk is dit bericht niet echt nieuws aangezien er al eerder studies zijn gedaan naar denegatieve gevolgen van social media. Mensen die er moeite mee hebben alleen maar status updates te zien van anderen die het enkel voor de wind lijken te gaan. Social media wordt door de meeste mensen gebruikt om enkel leuke dingen te delen, wat een fout beeld schetst van hoe het er echt in je leven aan toe gaat. Het lijkt er zelfs een beetje op dat veel mensen de hoofdrol spelen in een film over het leven zoals ze die eigenlijk zouden willen hebben en het weerspiegeld dus niet het leven zoals je die op dit moment leeft.

 

Lees hier verder!

[Onderzoek] 'Uitvaart veel besproken op social media'
Hoofdstuk 1 [Onderzoek] 'Facebook Messenger op 7 miljoen Nederlandse smartphones!'
social, media, boek, boeken, lezen, handout, social business