Hoofdstuk 6: ‘Kinderen scripten nieuwe commercial van HARIBO’ #content #campagne

hariwwbo

Kindervriend HARIBO heeft voor de nieuwste commercial de hulp ingeroepen van kinderen om de nieuwe reclamespot te scripten. De regie voor de output werd volledig in handen gelegd van een groep kinderen. Zij bedachten zelf wat ze over de vernieuwde KinderMix van HARIBO wilden vertellen.

Dennis Teeken, CEO van HARIBO:

Voor de nieuwste commercial wilden we benadrukken dat HARIBO het kind bij volwassenen naar boven haalt. Hoe doe je dat? Door leuke combinaties te maken tussen kinderen en volwassenen en contrasten op te zoeken. De setting is een boardroom met volwassenen, die ingesproken teksten van kinderen gebruiken. De acteurs zijn zelfs gecast op basis van die kinderstemmen. Het effect is heel grappig. Maar toch merk je het direct als je een tekst gebruikt die door volwassenen is bedacht. Het voelt net niet lekker aan.

Daarom organiseerde reclamebureau SuperRebel.com een studiodag met 40 kinderen. Zij mochten bedenken waar de snoepjes hen aan doen denken, vertellen wat er leuk en lekker aan is. Deze gesprekken werden ter plekke opgenomen en zijn rechtstreeks gebruikt in de commercial.

Annemiek Boonman, Senior Brand Manager HARIBO:

Het huilen van de wolven, waarin een groepje kinderen spontaan losbarstte, is wel het beste voorbeeld. Dat is iets waar wij met z’n allen vast niet op waren gekomen. Nu is het de perfecte afsluiter van de commercial bij het beeld van twee manen die samen tot een volle maan worden gemaakt.

Hoofdstuk 6 #32603 #6604 CMI B2b content marketing benchmarks - video (update)
Hoofdstuk 5 en 6: YouTube-kanaal Only Football voor jongeren #thema