Hoofdstuk 1-2-3 Game-app draagt bij aan vermindering zwerfafval

 

Zwerfafval is een ergernis voor een hoop mensen, op de basisscholen van de gemeente Hollands Kroon hadden kinderen van groep 6 de oplossing. Een game-app zou bijdragen aan vermindering van zwerfafval.

De ‘Operatie Z.U.I.V.E.R.’ app is ontwikkeld in samenwerking met app-ontwikkelaar DTT.

 

 

 

Na het vinden van afval wordt de speler actief betrokken bij het identificeren van het afval en worden zij van tips voorzien over hoe dit afval kan worden gerecycled. Wanneer afval wordt opgeruimd, zal het omliggende gebied rond het verzamelde afval worden ingekleurd op de actuele kaart in de app: dit gebied is nu geclaimd door de speler. Zo verzameld de gemeente Hollands Kroon waardevolle informatie over waar welk soort zwerfafval wordt gevonden.

Leerlingen en het spel 

Operatie . is leuk voor alle inwoners van de gemeente Hollands Kroon, maar richt zich primair op leerlingen van de basis- en middelbare school. Leerlingen kunnen alleen spelen of samen met hun klas. Met de app nemen scholen het tegen elkaar op, zo worden leerlingen actief betrokken bij het schoonhouden van Hollands Kroon en op speelse wijze voorzien van informatie over duurzaamheid en milieu.

Het spel is bedoeld om de jeugd bewust te maken van het zwerfafvalprobleem.

Aldus Han van Egmond, kernbeheerder bij de gemeente Hollands Kroon . Het spel is, net als Pokemon GO, met Augmented Reality in de openbare ruimte te spelen. Het spel is leerzaam, kan je alléén spelen, maar ook met groepen tegen elkaar. Wij denken dat het een grote bijdrage kan leveren bij de bewustwording van zwerfafval onder de jeugd.

Hoofdstuk 5 Snapchat, YouTube, TikTok, Facebook, Snapchat en Instagram (stories) #uitleg #howto
Overzicht oefeningen Handboek Social Media Marketing #oefentoetsen