Veilige omgeving TikTok: update Family Paring en opricht jeugdraad

TikTok lanceert een update van Family Paring, met de update kunnen ouders en verzorgers de kijkervaring van hun jongeren filteren. Ook richt het platform later dit jaar de TikTok Jeugdraad op, om de ervaringen van gebruikers te horen en verbeteringen door te voeren voor een veilige community.

 

 

 Eerder lanceerde TikTok een tool voor het filteren van inhoud. Gebruikers kunnen hiermee woorden of hashtags filteren die ze liever niet willen zien op hun For You- of Following-feeds. Ouders en verzorgers hebben gevraagd om optimalisering van deze filters, omdat elk kind uniek is en ouders en verzorgers vaak het dichtst bij de individuele behoeften van het kind staan. Met het eerder gelanceerde Family Pairing kunnen ouders en verzorgers hun account koppelen aan die van hun kind om hun instellingen op afstand te beheren. TikTok brengt de nieuwe update naar Family Pairing, zodat ouders en verzorgers de kans kunnen verkleinen dat jongeren ongepaste inhoud te zien krijgen.

In samenwerking met experts, waaronder het Family Online Safety Institute, heeft TikTok de functie geoptimaliseerd. TikTok streeft naar het vinden van een balans waarbij families de vrijheid hebben om de beste ervaring te kiezen die past bij hun behoeften, terwijl de rechten van jongeren om online deel te nemen volledig worden gerespecteerd. Standaard kunnen jongeren de trefwoorden zien die zijn toegevoegd, omdat TikTok gelooft dat deze transparantie helpt bij het voeren van gesprekken over online grenzen en veiligheid. De trefwoorden die ouders en verzorgers toevoegen vormen een persoonlijke laag bovenop het Content Levels-systeem, dat al helpt te voorkomen dat video’s met volwassen of complexe thema’s het publiek tussen 13-17 jaar bereikt.

 

Oprichting TikTok’s jeugdraad

Om een veilig platform te ontwikkelen en te onderhouden, is het essentieel voor TikTok om actief naar jongeren te luisteren. Dit zorgt ervoor dat de veiligheidsoplossingen die worden ontwikkeld, effectief en geschikt zijn voor de community die ze moeten beschermen, waardoor potentiële problemen worden voorkomen. TikTok kan een sterke partner zijn voor ouders en verzorgers door actief te luisteren naar jongeren, waardoor het bedrijf beter in staat is de behoeften van jongeren op het gebied van veiligheid en welzijn beter te begrijpen en aan te pakken. Later dit jaar lanceert TikTok de wereldwijde Jeugdraad om de ervaringen van gebruikers te horen en verbeteringen door te voeren voor een veilige community.

TikTok werkt al samen met jongeren en luistert naar hun feedback. Family Pairing geeft bijvoorbeeld al tips aan ouders en verzorgers, ontwikkeld in samenwerking met jongeren, over digitale geletterdheid en veiligheid. De nieuwe Jeugdraad biedt een gestructureerde mogelijkheid voor jongeren om hun mening te geven, net zoals TikTok regelmatig contact heeft met academici en deskundigen van over de hele wereld via de adviesraden voor inhoud en veiligheid. TikTok kijkt ernaar uit om in de komende maanden meer te vertellen over dit forum en hoe jongeren eraan kunnen deelnemen.

 

TikTok blijft werken aan een veilige omgeving voor jongeren en gezinnen. In maart is de standaard dagelijkse schermtijd voor jongeren op 60 minuten gezet, waarbij bijna 75% van de jongeren deze limiet behoudt. TikTok moedigt jongeren die meer dan 100 minuten per dag op TikTok doorbrengen aan om de schermtijdbeheertools te gebruiken. Inmiddels zijn al meer dan 400 miljoen mensen bereikt met informatie over Family Pairing. Momenteel ondersteunt TikTok meer dan 850.000 jongeren en hun families bij het instellen van grenzen via Family Pairing. TikTok blijft leren en zich inzetten voor de bescherming en versterking van de community.

Hoofdstuk 1, onderzoek: 'Social media campagnes linken aan het koopgedrag'
Hoofdstuk 1: AI en sociale media #video