Oud X-Twitter-management komen met claim van miljoenen

Meer dan 30 gratis afbeeldingen van Elon Musk en Tesla - Pixabay

Vier voormalige topmanagers van Twitter, waaronder voormalig CEO Parag Agrawal, hebben Elon Musk aangeklaagd voor meer dan 120 miljoen euro aan gecombineerde onbetaalde ontslagvergoeding. Dit volgens een rechtszaak die op maandag 4 maart is ingediend, aldus Reuters.

 

De rechtszaak, ingediend bij de federale rechtbank in San Francisco, is de laatste in een reeks juridische uitdagingen waar de miljardair mee te maken krijgt nadat hij het socialemediabedrijf in oktober 2022 voor 39 miljard euro heeft overgenomen en het later heeft omgedoopt tot X.

Andere eisers zijn Ned Segal, de voormalige financieel directeur van Twitter; Vijaya Gadde, de voormalige juridisch directeur en Sean Edgett, de voormalige algemeen raadsman.

Enkele minuten nadat Musk de controle over Twitter overnam, zeggen de voormalige managers dat ze zijn ontslagen en dat Musk hen ten onrechte van wangedrag heeft beschuldigd en hen uit Twitter heeft gedwongen nadat ze de miljardair hadden aangeklaagd omdat hij zijn aanbod om het bedrijf te kopen niet nakwam.

Musk heeft vervolgens de ontslagvergoeding van de managers ontkend waar ze al jaren recht op hadden voordat hij Twitter overnam, volgens de rechtszaak. De eisers zeggen dat ze elk recht hebben op een jaarsalaris en honderdduizenden aandelenopties. “Dit is het Musk-spelboek: het geld dat hij anderen verschuldigd is behouden en hen dwingen hem voor de rechter te dagen”, zeiden de voormalige managers in de 39 pagina’s tellende rechtszaak. X wordt al geconfronteerd met een paar voorgestelde class action-rechtszaken waarin wordt beweerd dat het bedrijf de rank-and-file werknemers die zijn ontslagen na de overname door Musk op zijn minst 475 miljoen euro aan ontslagvergoeding verschuldigd is, en een derde rechtszaak van zes voormalige senior managers die vergelijkbare claims maken. X heeft wangedrag ontkend.  

Instagram komt met anti-pesttool
[VIDEO] PostNL lanceert nieuwe employer branding campagne #case