Blendle sluit deals NY Times, Wall Street Journal en Washington Post

Blendle_Beta

Blendle heeft drie gigantische deals afgerond. De belangrijkste kranten van Amerika – The New York Times, The Wall Street Journal en The Washington Post – geven het bedrijf een wereldwijde licentie voor het verkopen van hun artikelen. De kranten zullen op korte termijn al toegankelijk worden voor Nederlandse gebruikers. Later in 2015 volgt ook een internationale versie. 

Dow Jones

Katie Vanneck-Smith, global managing director van Dow Jones: “We zijn erg enthousiast dat The Wall Street Journal beschikbaar wordt in Blendle. Het is een geweldige toevoeging op onze eigen abonnementen. We geven consumenten een extra keuze: een volledig lidmaatschap of betalen per artikel.”

Steve Hills, president en general manager van The Washington Post: “We zijn blij dat we een van de eerste Amerikaanse mediabedrijven zijn die onderdeel zijn van Blendle’s internationale uitrol. The Post bereikt wereldwijd steeds meer mensen, en via Blendle zullen nóg meer mensen van onze journalistiek kunnen genieten.”

Succes van Blendle

Blendle lanceerde tien maanden geleden zijn Nederlandse versie en heeft inmiddels 225.000 gebruikers. De webkiosk stelt gebruikers in staat een klein bedrag voor een artikel te betalen, in plaats van de hele krant of het hele tijdschrift te moeten kopen. Als het artikel tegenvalt krijgt de koper zijn geld terug.  Eind vorig jaar investeerden The New York Times en de Duitse uitgeverij Axel Springer 3 miljoen euro in de startup.

Hoofdstuk 4 YouTube-awardshow: Rutger Vink en Enzo Knol grote winnaars
Hoofdstuk 3 De ondoorzichtige crowd van social media