Hoofdstuk 2 en 3: YouTube rolt TikTok killer Shorts uit in Nederland

Hoofdstuk 2 en 3: YouTube rolt TikTok killer Shorts uit in Nederland

Google rolt – na een test – nu de ‘TikTok killer’ Shorts uit, ook in Nederland. Met YouTube Shorts kan iedereen contact leggen met een nieuw publiek. Daarvoor heb je alleen een smartphone en de Shorts-camera in de YouTube-app nodig. Met de creatieve Shorts-tools van YouTube kun je makkelijk video’s van maximaal 60 seconden maken en meerdere clips opnemen als je dat wilt. YouTube Shorts zijn korte video’s van minder dan een minuut. 

 

Men kan ook verschillende creatieve functies gebruiken, zoals:

Hoofdstuk 2 en 3: YouTube rolt TikTok killer Shorts uit in Nederland  Muziek en geluid: voeg een nummer toe of gebruik andere audio om je eigen short te maken.

Hoofdstuk 2 en 3: YouTube rolt TikTok killer Shorts uit in Nederland Tekst: voeg tekst toe nadat je een short hebt opgenomen en gebruik de Hoofdstuk 2 en 3: YouTube rolt TikTok killer Shorts uit in NederlandTijdlijn om in te stellen wanneer de tekst in beeld komt en weer verdwijnt.

Hoofdstuk 2 en 3: YouTube rolt TikTok killer Shorts uit in NederlandSnelheid: laat je opname sneller of langzamer afspelen.

Hoofdstuk 2 en 3: YouTube rolt TikTok killer Shorts uit in Nederland Timer: gebruik de aftelfunctie om handsfree op te nemen en stel in wanneer de opname automatisch moet worden gestopt.

 

We testen altijd nieuwe manieren om content aan kijkers aan te bieden. Dit geldt ook voor shorts. Op dit moment kunnen kijkers je shorts hier vinden:

Creators kunnen niet delen in de opbrengsten uit advertenties die in de Shorts-speler worden getoond. Daarom hebben we het YouTube Shorts-fonds opgezet om creators te belonen voor hun bijdragen aan Shorts. Het fonds is er zodat creators toch inkomsten kunnen genereren met hun video’s terwijl we advertenties testen en werken aan langetermijnoplossingen voor het genereren van inkomsten.

Shorts-fonds

Het YouTube Shorts-fonds heeft $ 100 miljoen om creators te belonen voor hun bijdragen aan de toekomst van korte video’s op YouTube. Alle creators, ook creators in het YouTube-partnerprogramma, kunnen steun krijgen van het fonds. Daarvoor hoeven ze alleen unieke shorts te maken die de YouTube-community aanspreken.

Later belonen we elke maand duizenden creators die de shorts met de meeste betrokkenheid hebben gemaakt. Meer informatie vind je in onze blog.

 

Hoofdstuk 3 en 4 Nieuwe kunst-onderwijsplatform: Museum1524.com #cocreatie
Hoofdstuk 1: TOP-9 van branded YouTube-kanalen